Pakketten laten afleveren met een koeriersdienst

koerier amsterdamAls bedrijf zal het regelmatig voorkomen dat je pakketten wilt laten afleveren. Deze behoefte doet zich overigens ook regelmatig voor bij particulieren.

Dit is een alternatief voor het bezorgen met de traditionele post. De keuze voor een koeriersdienst brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo is het bijvoorbeeld niet meer noodzakelijk om eerst naar een postkantoor te gaan om daar het pakket af te leveren.

In plaats daarvan komt een koerier bij je langs om op te pikken wat je graag wilt laten bezorgen. Daarnaast heb je ook nog diverse mogelijkheden om de pakketten sneller op de plaats van bestemming aan te laten komen.

Koeriersdienst komt pakket oppikken

Zoals gezegd is een van de voordelen om pakketten met een koeriersdienst af te laten leveren, dat een koerier bij je langskomt om het pakket op te pikken. Zeker voor bedrijven is dit een groot voordeel want je hoeft dan geen werknemers meer de deur uit te sturen om langs het postkantoor te rijden.

Als werkgever hoef je hier dan geen tijd en geld meer aan te verspillen. Moet je dagelijks pakketten laten bezorgen, dan maak je met de koeriersdienst de afspraak om iedere dag op dezelfde tijd langs te komen voor het oppikken. Je werknemers moeten er dan alleen voor zorgen dat alle pakketten voor deze tijd klaarstaan.

Opties voor afleveren met spoed

Koeriersdiensten zijn vaak ook veel soepeler in de manier waarop zij de pakketten kunnen afleveren. Zo heb je bijvoorbeeld verschillende opties voor het afleveren met spoed. Het is onder andere mogelijk om af te spreken dat de koerier de volgende dag voor het middaguur een pakket op de plaats van bestemming aflevert.

De bezorging moet in ieder geval de volgende werkdag al geschieden. Als webwinkel wil je door dit soort afspraken je klanten kunnen aanbieden dat als zij voor een bepaalde tijd bestellen, de volgende dag hun spulletjes al in huis zullen hebben. Je kunt ook in de kortst mogelijke tijd pakketten door een koeriersdienst laten afleveren. De koerier zal dan direct na het oppikken naar het afleveradres rijden.