Dakisolatie laten plaatsen

Een hoge energierekening is het beste te voorkomen door de woning goed te isoleren. Nieuwe woningen hebben alle nodige isolatie, maar oudere woningen zijn vaak slecht geïsoleerd.

Naast muurisolatie, is dakisolatie een van de meest efficiënte manieren om te besparen op uw energiekosten. En het is een minder grote onderneming dan u denkt! Professionele mannen die u kunnen helpen.

Soorten isolatie

Het soort dat het beste bij uw woning past hangt af van de constructie en van de vereiste isolatiewaarde. De verschillende soorten isolatie hebben elk hun eigen kenmerken en voordelen:
- EPS (geëxpandeerd polystyreen) is een vochtwerend mengsel van kunststof en lucht. Het is een licht materiaal, wat op meerdere manieren toegepast kan worden
- PIR (Polyisocyanuraat ) heeft een erg hoge isolatiewaarde. Deze vorm van isolatie bestaat uit makkelijk te leggen panelen. Het is wel wat moeilijker te vormen.
– PUR (polyurethaan’ is niet alleen te krijgen in de traditionele spuitbus, maar ook in isolatiepanelen. Het grootste voordeel van PUR is dat het makkelijk alle kieren en naden dichtmaakt.
– Glaswol is een minerale wol waar glas doorheen zit. Deze is voornamelijk geschikt voor schuine daken. Het is niet alleen isolerend maar ook geluiddempend.

Kosten isolatie

De kosten van dakisolatie kunnen als u niet goed oplet snel oplopen. Maar met een beetje uitzoekwerk kunt u al gauw honderden euro’s besparen. Er zijn zelfs subsidiepotjes voor particulieren die willen investeren in dakbedekking. Met een beetje surfwerk op internet komt u er gauw achter of u in aanmerking komt voor een dergelijke subsidie. Dan heeft u het gelijk lekker warm en houdt u geld over in uw portemonnee!